Kran och transport

UTAB har kranbilar som är utrustade både för vanliga lyft och även de som är anpassade med skopa, gafflar och grip. Vi hjälper dig även med följebilar om godset är brett, långt eller högt. Om jobbet kräver hjullastare kan vi även ordna detta med redskap som gafflar och kranarm.

Rätt utrustning för lyckad transport av maskiner, grus och containers

Vi har en lång erfarenhet av att transportera både lättare och tyngre maskiner samt olika anläggningsmaterial. Transport tillhör vår dagliga verksamhet inom mark- och anläggnings- och elkraftsentreprenad och vi tillhandahåller givetvis även denna tjänst till våra kunder.

Maskiner fraktas med lastväxlare och större tyngre maskiner transporterar vi med trailers. Med en modern maskinpark och kompetent personal klarar vi av att frakta det mesta. Inom företaget har vi även kompetens och erfarenhet av att transportera farligt gods.

Anläggningstransporter

Vi transporterar stora mängder material åt bygg och anläggningsföretag inom regionen. Vår fordonspark är bred så vi har stor möjlighet att kombinera rätt typ av ekipage till rätt typ av jobb.

Även andra typer av arbeten som tillkommer vid ett större projekt som exempelvis flytt av maskiner, bevattning inför justering av asfaltering, sommarsaltning, flak för lagring av material, arbetsbaracker och förrådscontainer ordnar UTAB.

Våra fordon håller hög miljöklass och är utrustade med alkolås. Merparten av lastbilarna är även GPS utrustade för att kunna följa dem under färd och ge snabb service åt kund.

Vinterväghållning

Vi hjälper till att hålla vägarna säkrare genom vinterns alla väder. Vi erbjuder tjänster inom snöröjning och halkbekämpning för både mindre grusvägar till stora riksvägar och europavägar.

Transport av gods och maskiner

Med våra moderna kranbilar och maskintrailers kan vi erbjuda tjänster för att frakta det mesta. Vi har stor erfarenhet av att leverera partigods med våra kranbilar och har utrustning för leverans av allt från plank till stora husdelar. Vi kan även transportera maskiner.

Med våra lastväxlare kan vi frakta många olika typer av maskiner och finns behovet för att transportera en större och tyngre maskiner gör det med trailer.

Flak- och containertransporter

Vi har en lång erfarenhet av flak- och containertransporter och har både kompetens och utrustning för att kunna erbjuda ett större mervärde till dig som kund.

Med våra fordon kan vi hämta containers vid trånga utrymmen eller låga takhöjder och vi har även fordon och specialutbildad personal för att transportera farligt avfall. Läs mer om container och containertransport

Kontakta säljare

Växel 054-86 64 20
Driftansvariga:
Patric Wallqvist 070 334 52 71
Göran Karlsson 070-520 45 54
Lennart Karlsson 070-331 02 58
Bengt Berglund 070-514 23 44
Agneta Swedlund 070-331 10 14

Eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig så fort vi kan